Koszyk
- No products in the cart.
Łącznie:
0,00 zł
Podobne Produkty
200,00 zł
2499,00 zł
1400,00 zł
Oferujemy tematyczny kurs z podstaw zdrowego odżywiania, który dostarcza uczestnikom wiedzy teoretycznej oraz praktycznych wskazówek. Kurs jest prowadzony w formie online na żywo, a uczestnicy mają dostęp do materiałów na Dysku Google przez cały okres trwania kursu.
Dodatkowo, w ramach kursu uczestnicy otrzymują jedną konsultację żywieniową w miesiącu, która umożliwi indywidualne omówienie potrzeb i celów związanych z odżywianiem.
Kurs Nawyków Żywieniowych to doskonała propozycja dla osób chcących zgłębić wiedzę na temat zdrowego odżywiania, zrozumieć podstawy diety oraz nauczyć się jak wprowadzać zmiany w codziennych nawykach żywieniowych. Skorzystaj z tej oferty i zainwestuj w swoje zdrowie oraz dobre samopoczucie.
Poruszane zagadnienia:
1. Białko
Czym jest białko oraz jakie pełni rolę w naszym organizmie, dlaczego jest to najważniejszych makroskładniki w odżywianiu, źródła pokarmowe, kiedy i ile jeść, aby utrzymać równowagę metaboliczna (zdrowie, energia i dobre samopoczucie).
2. Jaka rolę odkrywa w odżywianiu odpowiednie nastawienie, do celów, do jedzenia, do samego siebie, jak zbudować nastawienie które będzie najlepszym wsparcie dla naszych wyborów.
3. Podział węglowodanów, rola oraz źródła, jakich cukrów unikać, aby zmniejszyć ryzyko chorób cywilizacyjnych, jakie oraz ile spożywać, aby utrzymać zbilansowany poziom energii oraz koncentracji.
4. Jaką rolę pełni śniadanie w naszym odżywianiu, jął powinno wyglądać zbilansowane śniadanie, rola wody, ile wody powinniśmy wypijać, co nawadnia nasz organizm, a co nie.
5.czym jest metabolizm, jak pozyskujemy energię, dlaczego jest tak ważne, aby nasz metabolizm był w równowadze, jak utrzymać sprawny i zrównoważony metabolizm na lata, metabolizm 20 latka w wieku 50 lat.
6. jak dbać o czystość naszych jelit oraz wnętrza naszego ciała, czym jest Błonnik k dlaczego jest niezbędny w naszej diecie, jak wpływa na mikrobiom jelitowy.
7. Jak przygotować się na zakupy, zakupy jako pierwszy krok do zmian w lepszym żywieniu, jak wybierać produkty wspierające nasz organizm, jakich sztuczek używają producenci żywności.
8. Rola tłuszcz w naszym ciele, źródła zdrowych tłuszczy, czy tłuszcze są odpowiedzialne za tycie i złe samopoczucie, jakich tłuszczy się wystrzegać.
9. Jaka rolę odgrywa aktywność fizyczna w zdrowiu człowieka, czy każdy musi ćwiczyć, jak długo powinna trwać aktywność, jaką aktywność jest najlepsza dla zdrowia.
10. Jak spowolnić procesy starzenia się, wesprzeć układ odpornościowy, zwiększyć witalność organizmu, w jaki sposób wspierać organizm przed toksynami i zanieczyszczonym środowiskiem oraz jedzeniem.
11. Na czym polega odżywianie komórkowe. O jakie procesy trzeba zadbać, aby zapewnić sobie zdrowie, energię i dobre samopoczucie. Jak ułożyć własny plan posiłków.
12. Jak ułatwić sobie utrzymanie wypracowanego rezultatu, bio-hacking naszego systemu „szczęścia „, detoks dopaminowy.